Congrés Puig i Cadafalch

Hem participat en el congrés Puig i Cadafalch”, que organitzen conjuntament El Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona. Aquest congrés està englobat dins de les activitats de l’Any Puig i Cadafalch, que commemora el 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys com a president de la Mancomunitat de Catalunya.

L’objectiu del congrés és exposar recerques inèdi­tes sobre les diverses vessants de Puig i Cadafalch, com a arquitecte, urbanista, arqueòleg, historiador de l’art i també com a figura pública rellevant en la Catalunya de la primera meitat del segle XX.

La nostra aportació, en representació de l’AADIPA, ha sigut la de presentar la Mesa 3. Els llenguatges arquitectònics de Josep Puig i Cadafalch, Modernisme i Noucentisme. L’arquitecte i els seus col·laboradors. Després de la conferència de Ramon Graus sobre  La renovació en l’arquitectura. Puig i Cadafalch entre 1901 i 1931, s’han presentat ponències sobre els treballs de Puig i Cadafalch en petita arquitectura domèstica, edificis tan emblemàtics com la casa de les Punxes o casa Tarrades, l’evolució del seu estil o la seva arquitectura funerària.

This site is registered on wpml.org as a development site.