Museu Hidroelèctric de Capdella

Descripció del projecte

El recinte patrimonial forma part del sistema de generació d’electricitat construït a principis del S XX, que s’inicia a la zona lacustre situada a la capçalera de la vall, i que continua amb el sistema de transport de l’energia fins a l’àrea metropolitana de Barcelona – on hi havia la gran concentració industrial i urbana de l’època.

El projecte de museïtzació del recinte de la central hidroelèctrica forma part d’un projecte global de recuperació del patrimoni industrial de la Vall Fosca, i completa altres actuacions ja iniciades amb anterioritat. És una de les seus del Sistema Territorial del mNACTEC.

La proposta s’articula en tres conceptes bàsics: garantir la seguretat de les visites – la instal·lació industrial es troba en servei -, recuperar i posar en valor dels diferents elements originals que es conserven disseminats dins l’àmbit, i buscar uns suports museogràfics que unifiquin sota un mateix llenguatge les actuacions. Les condicions climatològiques del lloc (d’alta muntanya) han estat determinants a l’hora de definir materialment tots els elements incorporats a la intempèrie.

Any
2008-2013
Client
Ajuntament de La Torre de Capdella
En col·laboració amb
Antoni Vilanova (Vilanova + Moya arquitectes), Núria Anguera i Jordi Flos (AF arquitectes).
Etapa
Construït
This site is registered on wpml.org as a development site.