L’interior també importa

L’interior també importa

Els espais interiors formen part del llarg nombre d’aspectes encara desconeguts i poc valorats del medi construït en què habitem. Les proteccions patrimonials es queden, en la gran majoria dels casos, merament a nivell superficial – façanes, cobertes – donant lloc a una casuística extranyíssima que podríem anomenar “taxidèrmia urbana”. Deixem les bambalines de cara al públic mentre enderroquem tots els espais interiors, en actuacions que freguen la irresponsabilitat des del punt de vista de la sostenibilitat, i en una pèrdua irrecuperable de sistemes constructius interessants i vàlids encara, acabats superficials artesans i fusteries de materials de gran qualitat – recuperables i integrables en actuacions de re-ús que conservin el caràcter que les fa tan valorades.

L’AADIPA (COAC) i el Servei d’Arqueologia (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona van organitzar unes jornades transdisciplinars per a plantejar estratègies de cara a la recuperació d’aquests espais i a la seva valoració. Projectes com el Mosaic del meu barri situen a la ciutadania com a punt central per a avançar en aquesta línia.
La nostra aportació al debat va consistir en la presentació de l’Estudi Comparatiu de Catàlegs i Plans Especials de Patrimoni Urbà d’àmbit internacional (2019), encarregat pel Servei d’Arquitectura i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, centrant-nos en exemples internacionals de bones pràctiques.
Any
2020

Client
AADIPA (COAC) + Servei d’Arqueologia (ICUB)
Ubicació
Barcelona
2020

L’interior també importa

Col·laboradors
This site is registered on wpml.org as a development site.