Rambla Catalunya 54 – Galeria Joan Prats

Galeria Joan Prats. Exterior.

Galeria Joan Prats. Exterior (1977) Francesc Català-Roca. Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Arran del soroll mediàtic que ha aixecat aquest estiu la nova intervenció en l’espai que ocupava l’antiga Galeria Joan Prats, aprofitem per publicar un petit reportatge fotogràfic del moment de trànsit de l’antiga galeria a la boutique-galeria Isabel de Pedro. Les imatges corresponen a un reportatge fotogràfic de treball intern de l’estudi (les condicions d’il·luminació no eren òptimes…) però ens van servir per a tenir documentat l’espai i tots els petits detalls que el configuraven (presents en el projecte original o addicions i modificacions posteriors).

El Pla Especial popularment conegut com dels “emblemàtics” (encara en tramitació), no contempla la protecció de cap establiment (o part) que no tingui una antiguitat mínima de 50 anys. Aquest criteri, hereu de documents de protecció més adreçats a patrimoni arquitectònic en genèric, podria ser replantejat en casos puntuals de valor patrimonial àmpliament reconegut. El sector retail devora amb avidesa noves propostes com a eina de marqueting.

Tampoc queden gaires establiments dels 70 i 80 a la ciutat que ho mereixin, i seria una manera de posar en relleu propostes de disseny de llenguatge més modern … i no tan modernista. La figura de Sert i tots els seus col·laboradors (i la de tants altres exponents del “racionalisme mediterrani”) potser mereixeria una mica més d’atenció i cura.

Planta Projecte Sert i col·laboradors

Planta Projecte Sert i col·laboradors. Cuadernos de Arquitectura y Urbanismo

 

 

Imatges de l’espai – Juny 2014

 

 

http://www.raco.cat/index.php/CuadernosArquitecturaUrbanismo/article/viewFile/121755/243499

Enllaç al Pla Especial Urbanístic de protecció i potenciació de la qualitat urbana. (Emblemàtics)

http://w10.bcn.es/APPS/secwebambit/detallAmbitAc.do?reqCode=inspect&referencia=B1375A

This site is registered on wpml.org as a development site.