MESURES CAUTELARS [VERDE QUE TE QUIERO VERDE]

Aprofitant l’estat d’alarma en que ens trobem – i per a recuperar imatges del món exterior que no podem trepitjar (a no ser que tinguem un gos) – volem mostrar una intervenció acabada recentment que aclareix en plan “barrio sésamo” el que són les mesures cautelars, conegudes a la força per moltes comunitats de veïns.

Són totes aquelles mesures destinades a anul·lar el risc de danys a les persones en una situació de risc (en aquest cas causat en un immoble), com ara el generat per possibles despreniments de revestiments i elements inestables i per problemes d’estabilitat general.

La intervenció recent a l’edifici de Via Laietana 18, l’edifici dels Sindicats, consisteix en el canvi de les mesures cautelars ja instal·lades – però que havien perdut la seva funció de protecció – a l’espera que s’executi el projecte final de restauració de les façanes i cobertes.

S’ha fet un repàs de l’estat de conservació dels paraments de façanes per sota de la visera de protecció i retirar tots els elements susceptibles de patir despreniments sobre la via pública, la revisió de l’estat de conservació de malla metàl·lica de triple torsió amb reposició d’una nova malla tèxtil, la impermeabilització provisional de les zones de coberta amb filtracions i l’estintolament d’elements estructurals afectats per humitats a la planta terrat.

El que semblava d’entrada una actuació sense interès es converteix, per l’atzar i per la plasticitat i la situació urbana de l’edifici, en una fita paisatgística a mig camí de la Via Laietana, en un moment de replantejament del seu paper urbà.

La malla de protecció s’adapta com una lycra als contorns orgànics de l’edifici, gràcies a les fixacions executades pels escaladors, assegurant perfectament el seu paper. Les obertures que s’han de deixar accessibles per a possibilitar l’accés dels bombers són objecte d’un treball de costura impecable.

Aquesta adaptació als requeriments normatius i de seguretat que comporta l’ús interior de l’edifici és el que ens separa de les propostes artístiques de Christo i Jeanne Claude.

I el verd … reclama pas.

This site is registered on wpml.org as a development site.