“substància / importància / circumstàncies”
“be important or significant”
“something that interests you because it is important or affects you”

La activitat principal de M A T T E R S és la intervenció en el patrimoni arquitectònic; Patrimoni entès com a llegat material i cultural que ha perviscut fins els nostres dies, i que esdevé un bé col·lectiu d’interès social. Entren dins el “paraigües” del patrimoni les edificacions o conjunts catalogats, i també les construccions de caire més tradicional que configuren el patrimoni més proper i més desprotegit, configuradores del caràcter més genuí del territori.

La documentació i divulgació del patrimoni cultural forma part essencial de la nostra activitat. La preservació d’elements patrimonials depèn en gran part de la seva consideració com a béns col·lectius . En aquest sentit participem en la realització d’aixecaments geomètrics, documentació de processos de restauració , estudis previs per a definir intervencions futures proporcionades i redacció de continguts per a publicacions i materials divulgatius adreçats a públic especialitzat i general .

El nucli de l’equip està format per:

 • Clàudia Sanmartí
  Clàudia SanmartíArquitecta

  Arquitecta per l’ETSAB (2000), postgrau de Restauració arquitectònica: de l’anàlisis estructurala les tecnologies d’intervenció, redacció de la Tesi Doctoral en curs, dins el Màster Tecnologia de la Construcció, especialitat restauració i rehabilitació.

 • Oriol Gili
  Oriol GiliArquitecte

  Arquitecte per l’ETSAB (2002)- branca d’intervenció en el patrimoni construït – especialista en disseny i desenvolupament de projectes museogràfics.

 • Gemma Serch
  Gemma SerchArquitecta

  Arquitecta per l’ETSAB (2001) – branca d’intervenció en el patrimoni construït – postgrau en Museologia Científica per l’IDEC / UPF, especialista en disseny i desenvolupament de projectes museogràfics.